top of page

Biografie

Geboren op 22 november 1965 in Apeldoorn en afgestudeerd aan het Hilversums Conservatorium in 1989. 

 

Regelmatig is hij te horen en te zien bij allerlei TV-, radio- en theaterproducties, shows en concerten waaronder Paul de Leeuw, Idols, The Passion, Top 2000 Live Band, Sportgala, Guus Meeuwis, Brigitte Kaandorp, Musical Awards, Edwin Evers Band, Racoon, Trijntje Oosterhuis en nog vele andere programma’s en artiesten.

 

Als studiomusicus heeft hij naast het inspelen van vele jingles en reclame tunes voor radio en TV, albums en tracks ingespeeld voor zeer veel verschillende artiesten, waaronder: De Dijk, Ben Saunders, Paul Young, Krystl, Roel van Velzen en filmproducties als Heineken: de Ontvoering, Natuur in de Delta, etc.

 

Verder maakt(e) hij als lead-trombonist/solist deel uit van The Skymasters, het Metropole Orkest, Dutch Jazz Orchestra en the Jazzorchestra of the Concertgebouw.

 

 

 

Door zijn grote affiniteit met de diverse stijlen binnen de pop- en jazzmuziek heeft hij met met verschillende befaamde internationale artiesten op het podium mogen staan. Hoogtepunten waren de concerten met Al Jarreau, Simply Red, Tony Hadley (Spandau Ballet), Oleta Adams, Michael Brecker, Benny Golson, Jessye Norman, Mike Stern, Toots Tielemans, Art Garfunkel, Alan Parsons, Chick Corea, Quincy Jones, etc.

 

Een belangrijk deel van zijn werk bestaat uit het overbrengen van zijn kennis en kunde op nieuw talent. Hij heeft vele jaren lesgegeven als hoofdvakdocent trombone Jazz op het Conservatorium van Utrecht en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Tegenwoordig geeft hij als trombone docent les op het Conservatorium van Amsterdam en de Academy of Music and Performing Arts in Tilburg. Verder zijn in Tilburg de haptonomielessen die hij geeft en mogelijkheid om individuele haptonomische begeleiding te krijgen, onderdeel van het lesaanbod voor de studenten.

 

In 2008 bracht hij zijn debuut CD ‘Return of the Elephant’ uit, die genomineerd werd voor de Edison Jazz Award van dat jaar.

Where's my LegMartijn Sohier
00:00

The Phonebone Quintet

Return of the Elephant

bottom of page